Projecten

Onze kerntaken zijn het emanciperen van mensen en groepen en het versterken van een democratische, duurzame, inclusieve en solidaire samenleving. Voor onze werking vertaalt zich dit hoofdzakelijk in ondersteuning en versterking van Nederlandstalige zelforganisaties in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel.

De belangrijkste doelstelling van AIF+ is de krachten en sterktes van onze lidverenigingen en haar leden te vergroten bij het aangaan van de vele maatschappelijke en individuele uitdagingen.

Wanneer de kans zich voordoet, zetten wij projecten op rond thema’s en activiteiten die onze lidverenigingen en haar leden aanbelangen. Momenteel  zijn er 4 grotere projecten die buiten het sociaal-cultureel volwassenenwerk vallen en die we met steun van ESF kunnen verwezenlijken. In deze projecten (Brussel, Halle, Leuven en Vilvoorde) gaan we etnisch-culturele minderheden die ver van de arbeidsmarkt staan opzoeken en op maat begeleiden naar een opleiding, vrijwilligerswerk of een job. We doen dit in samenwerking met de VDAB en heel wat lokale partners. Onze leden vinden het belangrijk dat we ook op deze manier aan gelijk kansen werken.

Ontdek deze projecten via de menubalk bovenaan de pagina (uitklapbare menu onder ‘Projecten’)

Projecten