Motivation United

Projectomschrijving:

Motivation United is een project waarbij werkzoekenden met een migratieachtergrond (mentees) worden gekoppeld aan professionals die ervaring en een netwerk hebben opgebouwd in de sector waarin de werkzoekende interesse heeft (mentoren). Zowel de mentoren als de mentees die aan dit project meewerken doen dit op volledig vrijwillige basis; er is geen verplichting vanuit bepaalde instanties zoals bijvoorbeeld de VDAB.

 

Het doel is de mentees te versterken in hun zoektocht naar werk, waarbij de mentoren hen een verhoogde kennis van de arbeidsmarkt en de sector waarin ze willen werken bieden, zodat er een betere match gemaakt kan worden tussen talenten en de openstaande vacatures in het bedrijfsleven.

De mentor is een ervaringsdeskundige die zijn/haar beroep/sector door en door kent en die bereid is deze kennis te delen met de mentee. Door de match tussen mentor en mentee wordt de mentee sterker gemaakt in zijn/haar zoektocht naar werk.

De mentee gaat beter voorbereid naar een sollicitatiegesprek vertrekken, heeft alvast een beetje achtergrondkennis over de bedrijfscultuur van het bedrijf waar hij/zij gaat solliciteren en de mentee wordt gesteund om gerichter op zijn/haar talenten op zoek te gaan naar een passende job.

Zowel de mentor als de mentee worden begeleid door de projectbegeleider (jobcoach). Na een termijn van 6 maanden volgt er een evaluatie zodat een verder traject uitgestippeld kan worden (indien nodig), of dat de huidige ondersteuning bijgestuurd kan worden voor toekomstige mentoren en mentees.

Meer informatie:

https://www.esf-agentschap.be/nl/projectenkaart/motivation-united

 

Doelresultatenomschijving: doelstelling bereik
2020-2023: < 240 cliënten.

Financiëel:
Europees Sociaal Fonds: ESF goedgekeurd bij aanvraag:
€274 890.00

Vlaamse Overheid: €274 890.00 

Andere financiering goedgekeurd bij aanvraag: €137 445.00 (= eigen financiering door AIF+ )

Naseem Hamad    |     Jobcoach Motivation United

Naseem Hamad | Jobcoach Motivation United

leuven.werk@vzwaif.be   |0485 00 82 71 | naseem@vzwaif.be
Gemeenteplein 26, 1ste verdieping  3010 Kessel-Lo

esf
Motivation United